10 Tips voor een succesvolle eerste date!

Eindelijk! Je hebt je ingeschreven op een datingsite en je bent sinds enkele dagen in gesprek met een leuke single. En nu? Het is tijd voor een date! Jullie spreken af voor komende zaterdag avond. Uiteraard wil je deze avond een groot succes maken en kan je hier wel wat advies voor gebruiken. Hier vind je 10 Tips voor een succesvolle eerste date!
10 Tips voor een succesvolle eerste date!

Een goed begin is het halve werk. Bij daten is het niet heel anders; voorbereiding is dus enorm belangrijk! Gooi je date stress overboord en kies voor rust en zekerheid met deze 10 Tips voor een succesvolle eerste date! Zo wordt je eerste date een groot succes!

1. Denk van te voren na over wat je gaat dragen. 

Voorkom stress vlak voor de date en zorg ervoor dat je er leuk uitziet. Draag kleding waarin je je zelf verzekerd voelt. Zorg dat je er goed uitziet, maar ga vooral niet over de top. Draag kleding die jij mooi vind, zo krijgt jouw date een goed indruk wie jij bent en wat je leuk vind om te dragen.

2. Geef jezelf voldoende tijd om je klaar te maken.

Heb je de tijd om te genieten van een ontspannen douche of moment in bad, pak die kans en ga relaxed je date in! Er is niks stressvoller dan te weinig tijd hebben om jezelf op te maken om optijd te zijn voor jouw eerste date. Neem daarom de tijd, zodat je er tip top uit ziet en op tijd bent voor je date.

3. Draag een lekker geurtje.

Vergeet niet: houd het subtiel. Slechte lichaamsgeurtjes zijn een absolute no-go,  teveel parfum ook. Draag een parfum die bij jou en het moment past!

4. Blijf nuchter en realistisch.

10 Tips voor een succesvolle eerste date!

Het is maar een date. Je leven hangt er niet vanaf, wat er ook in je omgaat. Zorg dat je realistische verwachtingen hebt. Dit helpt je om rustig en realistisch te blijven. Oefening baart kunst, als je vaker een eerste date hebt gehad, dan lijkt het ineens een stuk makkelijker te gaan. Denk aan dingen die je leuk vind en probeer te genieten van het moment.

5. Denk na over gespreksonderwerpen.

10 Tips voor een succesvolle eerste date!

Denk vast een beetje na over de dingen die je graag van de ander wilt weten en wat je over jezelf met je date wilt delen. Let op: daten is een spontane aangelegenheid, het is geen interview! Voor onderzoek doen is goed, je kan via Facebook, Instagram, LinkedIn of andere sociale netwerken veel over je date te weten komen. Kijk of jullie een klik hebben op bepaalde onderwerpen, dit help allemaal voor het hebben van een leuke en succesvolle date.

10 Tips voor een succesvolle eerste date!

6. Wees date kriebels de baas.

Ben je nerveuws voor je eerste date? Dat is volledig normaal, jouw date is tevens nerveus. Je zult zien dat dit snel overgaat nadat jullie aan de praat zijn. Om je van te voren gerust te stellen draai je favoriete muziek of kijk een leuke film of serie. Van tevoren relaxen betekent minder stress tijdens de date!

7. Zorg dat je op tijd bent.

10 Tips voor een succesvolle eerste date!

Zoek van tevoren goed uit waar je afspreekt, hoe je er komt en waar je eventueel kunt parkeren. Zorg ervoor dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent. Niks is een grotere afknapper dan te laat komen op je eerste date! Jij zou het ook niet leuk vinden als je date te laat op komt dagen, toch?

8. Oog voor details.

Draag schone schoenen en kleding en zorg voor verzorgde handen en nagels. Een klein beetje extra aandacht voor je eerste date mag best. Je wilt natuurlijk een goede indruk maken!

9. Blijf ontspannen.

10 Tips voor een succesvolle eerste date!

Je geniet allebei van een leuke date. Niks moet, alles mag. Geen reden voor paniek, toch? Geniet van het moment en probeer je zelf te zijn. Maak er het beste van en lach! Lachen helpt om te ontspannen en maakt je aantrekkelijker.

10. Vertel iemand waar je heen gaat.

Bonus: 10 Tips voor een succesvolle eerste date! Vertel een goede vriend of vriendin waar je heen gaat, met wie je afspreekt en draag je telefoon bij je. Wellicht onnodig, maar het biedt rust en veiligheid.

 

Heb jij nog handige tips om een eerste date tot een succes te maken? Vul ons lijstje aan in de reacties!  Klaar voor je eerste date? Vind hem of haar nu via de Online Dating Sites Vergelijker!

This post was written by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *